• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Monday - 16 June - 2025

خبرهای مهم

عید غدیر خم مبارک باد+پوستر و کلیپ توسعه باید با حفظ محیط زیست همسو باشد جشن‌های ۳۵ کیلومتری غدیر در ۴۰ شهر بوشهر برگزار می‌شود عراقچی: به زودی جواب مناسب به پیشنهاد آمریکا داده خواهد شد سپاه جایگاهی برای انسجام و اتحاد مردم است معاون استاندار بوشهر: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات تسریع کنند وزیر اطلاعات: به گنجینه اطلاعاتی، عملیاتی و راهبردی رژیم صهیونیستی دست یافتیم رئیس بسیج مستضعفین: ۱۹ میلیون هکتار تحت پوشش آبخیزداری  قرار گرفته است   رهبر انقلاب: صنعت هسته‌ای ملت ایران ربطی به آمریکا ندارد مهاجرانی: دولت مصمم به بازگشت اتباع غیرمجاز است «شیراز» میزبان مسابقات کشتی فرنگی جام جهان‌ پهلوان تختی خط انتقال آبرسانی کوثر در استان بوشهر نیاز مبرم به نوسازی دارد ایدئولوژی امام خمینی (ره) الهام‌بخش است میدان میوه و تره‌بار روال قانونی‌اش را طی خواهد کرد/ بدون تشریفات قانونی به شخص خاصی این امتیاز را واگذار نمی‌کنیم گزارش تصویری / سی و ششمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) قالیباف:آمریکا در پی‌ انکارحق ایران در غنی‌سازی است/لزوم اصلاح ساختار شورای امنیت با بریکس ناترازی انرژی درکشور را رفع می‌کنیم دستور وزیر کشور برای بررسی وضعیت حمل و نقل عمومی غیررسمی و اینترنتی افزایش رطوبت و شرجی در استان بوشهر  ۴۰ مصوبه برای رفع موانع تولید به دستگاه‌های اجرایی استان بوشهر ابلاغ شد

4

موارد حیوان گزیدگی در شهرستان «جم» رو به افزایش است

  • کد خبر : 7824
  • 19 تیر 1403 - 10:02

به گزارش خبرنگار مهر، محمد آسیم بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۴۱ مورد و در سال ۱۴۰۲ نیز ۲۳۰ مورد حیوان گزیدگی در شهرستان جم رخ داده است.

مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت درمان شهرستان جم افزود: بیش از ۹۵ درصد موارد حیوان گزیدگی و انتقال بیماری هاری در محدوده تحت پوشش شهرستان جم مربوط به سگ و گربه گزیدگی است.

وی، افزایش روزافزون حیوان گزیدگی را یکی از چالش‌های حوزه بهداشت برشمرد و گفت: کنترل بیماری هاری بسیار پیچیده و نیازمند همکاری بین بخشی سازمان‌هایی نظیر دامپزشکی، حفاظت از محیط‌زیست، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، رسانه‌ها، انجمن‌های حامی حیوانات و…، است.

مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت درمان شهرستان جم خاطرنشان کرد: ویروس هاری در انسان و سایر پستانداران خونگرم اعم از سگ، گربه، روباه، گرگ، شغال، کفتار، گاو، گوسفند، بز، شتر، اسب، الاغ، راسو، خدنگ، موش‌خرما، خفاش و…، قابلیت رشد و تکثیر دارد.

وی هاری را یک بیماری ویروسی برشمرد و افزود: ویروس آن معمولاً با آلوده شدن محل جراحت به وسیله بزاق حیوان مبتلا وارد بدن انسان شده و از طریق اعصاب، به مغز رفته و در آنجا تکثیر می‌یابد.

آسیم اظهار داشت: گزیدگی توسط حیوان آلوده، لیس زدن پوست و مخاط توسط حیوان آلوده، پنجه کشیدن حیوان و تماس با بزاق انسان مبتلا به هاری می‌تواند باعث ابتلاء به این بیماری شود.

مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت درمان شهرستان جم گفت: همچنین تنفس ویروس هاری در غارهای مملو از خفاش و مواجهه با ویروس هاری در آزمایشگاه‌های تشخیصی و تحقیقاتی از دیگر روش‌های انتقال هاری به انسان است.

وی گفت: در صورت گزش انسان توسط حیوان مشکوک به هاری، بلافاصله باید اقدامات درمانی ضد هاری آغاز شود، از آنجایی که در کشور ما آلودگی زیادی در وحوش وجود دارد هر حیوانی که انسان را مورد گزش قرار دهد، مشکوک به هاری قلمداد می‌شود.

آسیم اظهار داشت: نخستین اقدام پس از گزش به وسیله حیوان مبتلا به هاری شست‌وشوی محل گزش است و به جرأت می‌توان گفت نیمی از روند درمان هاری بسته به شستشوی مناسب و کافی (۱۵ تا ۲۰ دقیقه) محل جراحت است، پس از آن ضدعفونی محل عارضه صورت می‌پذیرد و چنانچه فرد حیوان گزیده به هر دلیل امکان مراجعه سریع به مراکز درمان هاری را ندارد، باید در محل مناسب اقدام به شستشوی محل جراحت با آب و صابون بنماید و سپس در اسرع وقت خود را به نزدیک‌ترین مرکز پیشگیری و درمان هاری برساند.

مسئول واحد بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت درمان شهرستان جم واکسیناسیون کامل ضد هاری را چهار نوبتی عنوان کرد و افزود: روز اول مراجعه (روز صفر) و روزهای سوم، هفتم، چهاردهم، فرد مبتلا، واکسن ضد هاری دریافت می‌کند، فرد گزیده شده توسط حیوان مشکوک به هاری، در صورت نیاز با تشخیص کارشناس مربوطه ممکن است سرم ضد هاری نیز دریافت کند. در صورتی که حیوان مهاجم سگ یا گربه باشد، حیوان باید به مدت ۱۰ روز تحت نظر گرفته شود.

و ی تصریح کرد: در صورتی که حیوان مذکور پس از طی ۱۰ روز زنده بماند درمان هاری با سه نوبت واکسن دریافت شده پایان می‌یابد و درصورتی‌که حیوان مهاجم متواری باشد یا در طی ۱۰ روز تلف شود درمان هاری با دریافت ۴ نوبت واکسن کامل می‌شود.

آسیم اضافه کرد: انجام اقداماتی نظیر خودداری از تحریک حیوانات بخصوص سگ و گربه، واکسیناسیون افراد در معرض خطر نظیر دامپزشکان، دامداران، جنگلبانان و …، واکسیناسیون حیوانات خانگی علیه بیماری هاری، خودداری از نگهداری حیوانات در منزل، آموزش جامعه در خصوص نحوه برخورد با حیوان گزیدگی و مراقبت از کودکان در زمان مواجهه با حیوانات در جهت پیشگیری از بیماری هاری بسیار مؤثر است.

لینک کوتاه : https://baharestan-mun.ir/?p=7824

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.