به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد جعفر قائم پناه شامگاه پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان بوشهر که با حضور رئیس جمهور برگزار شد افزود: در این سفر، اعتبارات عمومی و تسهیلات بانکی به مبلغ ۲۰ همت و ۶ میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلار سرمایهگذاری در استان پیشبینی شده است.
وی اظهار داشت: این اعتبارات با تلاش استاندار و مدیران استان بوشهر میتواند تحولی بزرگ در استان این ایجاد کند.
معاون امور اجرایی رییس جمهور جلب رضایت و شنیدن صدای مردم، عدالت محوری، واقع بینانه بودن در مصوبههای سفر، تحقق وعدهها، قانونگرایی و توجه به برنامه های مصوب در چارچوب قانون برنامه هفتم توسعه و سیاستهای کلی را از مهمترین رویکردهای سفرهای استانی دولت چهاردهم عنوان کرد.
قائم پناه اظهار کرد: نباید با تصویب مصوبههای زیاد امید آفرینی کاذب در مردم ایجاد شود بلکه باید با درستی روحیه صداقت و خوش قولی را در مردم ترویجج داد.
وی افزود: از این مبلغ اعتباری ۹ هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان مربوط به منابع سازمان برنامه و بودجه، سه هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان منابع استانی و دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سایر منابع است.
قائم پناه ادامه داد: براین اساس سهم وزارت آموزش و پرورش دو هزار و ۹۸۶میلیارد تومان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکهزار و ۶۵۰ میلیارد تومان، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سه هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان و نیرو شش هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان است.
وی با تأکید بر قانونگرایی و رعایت چارچوبهای قانونی در سفرهای استانی، گفت: تمام تلاش دولت این است که مصوبات در چارچوب قانون بودجه، برنامه هفتم توسعه و سیاستهای کلی کشور باشد.
مهمترین مصوبه های دولت در استان بوشهر
قائم پناه مهمترین مصوبههای زیربنایی سفر هیات دولت به استان بوشهر را تکمیل محور ارتباطی کنارتخته – دالکی، احداث باند دوم بزگراه فیروزآباد به جم و اختصاص یک همت اعتباربرای راه آهن شیراز – بوشهر عنوان کرد.
وی خطاب به ریئس جمهور یادآور شد: با توجه به اهمیت و ضرورت اتصال بوشهر به خط ریلی میطلبد سال آینده این پروژه در تامین منابع مورد نیاز به طور ویژه دیده شود.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: تلاش میشود طی دو سال آینده پروژه ریلی بوشهر – شیراز به سرانجام برسد.
وی احداث ساختمان دانشگاه فرهنگیان بوشهر، تکمیل بیمارستان ۱۷ شهریوربرازجان ، تکمیل بیمارستان جایگزین فاطمه زهرا (س) بوشهر، لایروبی اسکله عامری، تکمیل پروژههای ورزشی استان، کمک به توسعه روشهای نوین آبیاری، تکمیل ساختمان سد مخزنی دشت پلنگ، سد دالکی و آبگیری سد خاییز، تکمیل شبکه و تاسیسات فاضلاب شهر بوشهر، بازنگری تعیین راه مجاز دریایی بندر دیر که نیاز به انجام یک سری کارهای اداری است را از جمله دیگر مصوبههای مهم استان بوشهر عنوان کرد.
به گفته قائم پناه تلاش میشود این مصوبهها که بیش از یک ماه برای جمعبندی نیاز دارد، باید مستند و امضا شود.
وی در باره فهرست تعهدات بانکی گفت: این تسهیلات که معادل ۲۰ همت است مربوط به بانکهای مختلف ملی، تجارت، پست بانک و صنعت و معدن است که باید اجرایی شود.
قائم پناه ادامه داد: فهرست آمادگی سرمایه گذاری قرارگاه خاتم، پتروشیمی های فاتح کیمیا و هرمز تلاش کرده اند که شش میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلار را تامین کنند.
وی در ادامه به بخشهای مختلف سرمایهگذاری در استان بوشهر اشاره کرد و گفت: این استان به دلیل وجود منابع نفت و گاز پتانسیل زیادی برای توسعه در صنعت پتروشیمی دارد که طرحهایی مانند پتروشیمی اسید استیک، پلیاتیلن سنگین، پروپیلن و تولید اتانول در دست اقدام هستند.
قائم پناه افزود: علاوه بر این، توسعه نیروگاههای خورشیدی، شهرکهای صنعتی و تونلهای انتقال آب، شبکه آبیاری و زهکشی، ساخت کشتی، کارخانه بسته بندی و فرآوری روغن و کنسروسازی سازی نیز از طرحهای اصلی در نظر گرفته شده است.
ابلاغ مصوبه آیین نامه کالای همراه ملوان
وی در مورد پیگیری مشکلات منطقهای نیز گفت: مساله کولبران و تهلنجیها نیز که در سفرهای قبلی مطرح شده بود، قانونگذاری و آییننامه آن تصویب و دستورالعملهایی برای اجرایی شدن آن در نظر گرفته شده است براین اساس از ۲۳ بهمن تا پایان مرداد ماه، فرصتهای اقتصادی جدیدی برای مردم ساحلنشینان بوشهر فراهم خواهد شد.
قائمپناه در نهایت تأکید کرد که تمام این مصوبات در راستای تحقق منافع مردم استان بوشهر و توسعه پایدار منطقه خواهد بود.
وی افزود: این مصوبات و برنامهها نباید تنها وعدههای کاغذی باشند؛ باید از طریق همکاریهای همهجانبه و نظارت دقیق اجرایی شوند تا مردم شاهد تحولی ملموس در زندگی خود باشند.
اعلام نظرسنجی بوشهریها
قائم پناه گفت: براساس نظرسنجیهای انجام شده در استان بوشهر۶۰درصد از شرکت کنندگان این استان مسعود پزشکیان را رئیس جمهور محبوبی دانستند و ۵۳درصد از آنان به موفقیت دولت چهاردهم ابرازامیدواری کردند.
معاون اجرایی رئیس جمهور اضافه کرد: در این نظرسنجی مردم ساکن استان بوشهر کمبود آب آشامیدنی را به عنوان مهمترین مشکل زندگی خود مطرح کردند.
وی ادامه داد: شرکت کنندگان در این نظرسنجی حمایت از بهرهبرداران نخل، ملوانان را به عنوان اقدامهای درخواستی مردم بوشهر مطرح کردند.
قائم پناه گفت: براساس نظرسنجی صورت گرفته ۷۳ درصد از مردم بوشهر موافق مهاجرت به خارج از کشور نبودند و بیش از نیمی از شرکت کنندگان موافق به زندگی در استان های دیگر بودند.
وی یادآور شد: ۷۶درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی خدمات شرکت گاز را خوب ارزیابی کرده اند.
قائم پناه گفت: میزان رضایتمندی شهروندان شرکت کننده در نظرسنجی انجام گرفته در بخش های آب، گردشگری و فضای آموزشی را ۲۲تا ۲۴ درصد اعلام کرد.
وی با تقدیر از مردم بوشهر برای میزبانی شایسته، از همراهی آیتالله صفایی بوشهری و تلاشهای مدیران کل، نیروهای امنیتی، پلیس، سپاه و همکاران نهاد ریاستجمهوری هدف از برگزاری نشست شورای برنامه ریزی و توسعه را فراهمکردن برنامههایی برای افزایش خیر و برکت برای مردم استان بوشهر عنوان کرد.
قائمپناه در ارائه آمارها به برخی شاخصهای مهم اقتصادی، اجتماعی، و زیرساختی استان اشاره کرد و گفت: استان بوشهر با جمعیت یکمیلیون و ۲۷۷ هزار نفر، از نظر نرخ تورم با عدد ۲۹.۷ درصد، در جایگاه بیستونهم کشور قرار دارد و نرخ بیکاری آن با ۷.۸ درصد، کمتر از میانگین کشوری است و جایگاه پانزدهم را کسب کرده است.
وی افزود: متوسط درآمد سالانه خانوارهای شهری در بوشهر ۲۳۰ میلیون تومان و هزینههای آنان ۲۱۷ میلیون تومان است. در حوزه روستایی نیز متوسط درآمد سالانه خانوارها ۱۹۷ میلیون تومان است که استان را در رتبه ششم کشور قرار داده است. همچنین، بوشهر از نظر متوسط هزینههای سالانه خانوارهای روستایی در رتبه نخست کشور قرار دارد.
قائمپناه با اشاره به وضعیت راهها و زیرساختهای استان گفت: نسبت راههای روستایی آسفالت به کل راههای استان در بوشهر ۹۷ درصد است که در کشور جایگاه سیزدهم را دارد. همچنین از نظر تراکم راههای اصلی به کل مساحت، استان رتبه دوم کشور را داراست، اما در زمینه دسترسی به آب آشامیدنی، مشکلاتی وجود دارد که بوشهر را در جایگاه بیستوهفتم کشور قرار داده است. در حوزه فاضلاب، سهم جمعیت تحت پوشش بوشهر نیز در جایگاه بیستوهفتم قرار دارد که نیازمند برنامهریزی و سرمایهگذاری برای بهبود وضعیت است.
وی به برخی شاخصهای حوزه بهداشت اشاره کرد و گفت: تعداد تختهای بیمارستانی فعال در استان بوشهر به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۱.۸ تخت است که استان را در رتبه ۲۹ کشوری قرار داده است. همچنین تعداد پزشکان به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۶.۵ نفر است که نزدیک به میانگین کشوری است و در بخش آموزش نیز بوشهر از نظر نسبت دانشآموزان به معلم در مدارس دولتی رتبه دهم را داراست و از لحاظ تراکم دانشآموزان در کلاس، با میانگین ۲۲ نفر در هر کلاس، در جایگاه سیزدهم کشور قرار دارد.
قائمپناه در بررسی نسبت مصارف و منابع بانکی گفت: این نسبت در استان بوشهر ۷۰ درصد است که در مقایسه با میانگین کشوری (۸۵.۲ درصد)، در جایگاه بیستوهفتم کشور قرار دارد.
وی تأکید کرد که با توجه به شرکتهای فعال در بوشهر، میبایست منابع بانکی بیشتری به این استان تخصیص داده شود تا چرخه تولید و توسعه استان تقویت شود و در بخش عدالت اقتصادی، شاخص جینی در نقاط روستایی بوشهر حدود ۳۰ صدم درصد است که آن را در جایگاه یازدهم کشوری قرار میدهد.
وی این شاخص را نتیجه تناسب بهتر بین هزینهها و درآمدهای روستاییان استان دانست.
محمدجعفر قائمپناه در ادامه سخنان خود درباره وضعیت استان بوشهر، به آمارها و چالشهای این منطقه پرداخت و از مردم و مسئولان برای همراهی در اجرای این سفر تقدیر کرد.
وی وضعیت آبوهوای گرمسیری استان، بارندگی ۱۱۲ میلیمتری در سال و آلایندگی ناشی از صنایع را از نکات قابلتوجه دانست و تأکید کرد: روزهای پاک در مناطقی مثل پارس ۱ و پارس ۲ کم است و ناسالمبودن هوا برای گروههای حساس باید کاهش یابد. این امر نیازمند همکاری بیشتر شرکتهای فعال در حوزه نفت و گاز و اجرای سیاستهای زیستمحیطی است.
معاون رئیسجمهور به موضوع گازرسانی در استان اشاره کرد و گفت: از میان ۴۱ شهر استان، تنها شهرستان خارک هنوز گازرسانی نشده است. همچنین، استان بوشهر با توجه به صنایع گسترده، از نظر تحت پوشش بودن بیمه تأمین اجتماعی، با ۲۷ هزار و ۷۱۷ نفر در هر ۱۰ هزار نفر جمعیت، رتبه نخست کشور را دارد.
وی درباره تصادفات جادهای افزود: در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۵۶ نفر در تصادفات جادهای استان فوت شدند. با وجود رتبه به نسبت پایین استان در مقایسه با کشور، نیاز به فرهنگسازی و همکاری مردم و دستگاههای مرتبط برای کاهش این آمار وجود دارد.
قائمپناه با اشاره به رتبه سیام استان در نرخ خودکشی، فضای اجتماعی استان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: شادابی و نشاط اجتماعی یکی از ویژگیهای مردم بوشهر است. این موضوع نشان میدهد که مردم با وجود کمبودها، از ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی خود بهرهمند هستند.
به گزارش ایرنا، «مسعود پزشکیان» به منظور انجام سفری دو روزه، بعد از ظهر چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ با استقبال مسئولان استانی وارد شهرستان بوشهر شد و در نخستین برنامه سفر خود با اقشار مختلف مردم این استان دیدار کرد.
دیدار با فعالان اقتصادی و کارآفرینان، همچنین دیدار و گفتوگو با فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از دیگر برنامههای نخستین روز سفر رئیسجمهور به دیدار نخل و دریا بود.
پزشکیان امروز پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ از مجموعه صنایع کشتیسازی بوشهر و شرکت صنایع دریایی ایران (صدرا) بازدید کرد و پس از حضور در نشست با نخبگان و فرهیختگان استان، در نهضت توسعه عدالت آموزشی با مشارکت مردم حاضر شد.
بازدید از سایت نیروگاه اتمی و نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان از دیگر برنامههای رئیسجمهور است.
گفتنی است، رئیسجمهوری با همراهی جمعی از اعضای هیات دولت چهاردهم تاکنون به استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و خوزستان سفر کرده است. پزشکیان در نخستین سفر استانی خود روز پنجشنبه اول آذر ماه به شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و سپس چهارشنبه ۵ دیماه در دومین سفر استانی به استان خراسان شمالی رفت. همچنین شهرستانهای چابهار و زابل مقاصد مرحله دوم سفر استانی رئیسجمهور به سیستان و بلوچستان بودند.
دکتر پزشکیان سوم بهمن ۱۴۰۳ نیز در سومین سفر استانی دولت چهاردهم به استان خوزستان سفر کرد.